SESYCARE: Δεξιότητες Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας για Νέους Φροντιστές Ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις (Τελική Συνάντηση στην Ιταλία)

Το πρόγραμμα:

Στις 20 και 21 Οκτωβρίου 2022 ο εταίρος μας από την Ιταλία διοργάνωσε την τελική 2ήμερη συνάντηση του σχεδίου SESYCARE, στην πόλη Lanciano, της Ιταλίας. Στην συνάντηση αυτή παρουσιάστηκε η τελική συλλογή καλών πρακτικών, η έρευνα για την σχέση των νεαρών φροντιστών και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, το φυλλάδιο του σχεδίου. Παρουσιάστηκε η αξιολόγηση του έργου ενώ ο συντονιστής αναφέρθηκε και στην οικονομική αναφορά αλλά και την υποβολή της τελικής έκθεσης του έργου.

Η Τελική Συνάντηση του σχεδίου SESYCARE συνέβαλλε στην ανάπτυξη των γνώσεων των συμμετεχόντων 5 εκπροσώπων των δύο φορέων από την Ελλάδα, των δύο εκπροσώπων του Πανεπιστημίου Istanbul Gelisim University και της εκπροσώπου του Ολλανδού Εταίρου μας. Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων τέθηκαν στο επίκεντρο οι αρχές της μη τυπικής εκπαίδευσης και ο στόχος της ένταξης των νέων φροντιστών μέσω της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόγραμμα Erasmus For Young Entrepreneurs. Ο συνεργαζόμενος εταίρος https://akep.eu/ παρείχε σχετική εκπαίδευση στις 21 Οκτωβρίου 2022 για το πρόγραμμα Erasmus για νέους επιχειρηματίες. Για μια ακόμα φορά ο Ανδρέας Στεφανίδης, Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιχειρηματικότητας  εξήγησε με ποιον τρόπο οι κοινωνικοί επιχειρηματίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση μπορούν να επωφεληθούν από αυτό το πρόγραμμα της ΕΕ. Αναφέρθηκε στην δυνατότητα που παρέχει το πρόγραμμα σε νέους που έχουν μια ιδέα να υλοποιήσουν και που έχουν εντοπίσει κάποιο οργανισμό ή κοινωνική επιχείρηση σε κάποια από τις χώρες του προγράμματος εντός ή εκτός ΕΕ και επιθυμούν μέσω της συνεργασίας τους (ολίγων μηνών) κοντά σε έναν κοινωνικό επιχειρηματία να αποκομίσουν πολύτιμη εμπειρία και όταν επιστρέψουν στην χώρα τους να μπορέσουν να υλοποιήσουν όσα διδάχθηκαν στο πεδίο.

Επίσκεψη μελέτης στην Οργάνωση Lorenzofacciungoal

Κατά την διάρκεια της παραμονής μας είχαμε την ευκαιρία να επισκευθούμε την μη κερδοσκοπική οργάνωση: Onlus Lorenzofacciungoal Η συγκεκριμένη οργάνωση σε δύο χρόνια έχει κάνει πολλές δωρεές σε παιδιά, εφήβους , νοσοκομεία και ιατρικές έρευνες. Η αποστολή της οργάνωσης είναι να στηρίξουν τους λιγότερο τυχερούς , να οργανώσουν συνέδρια και να υποστηρίξουν την ιατρική έρευνα με την ελπίδα ότι η μοίρα των λιγότερο τυχερών μπορεί να αλλάξει. Στόχος τους είναι να προσφέρουν μια φυσιολογική ζωή σε νέους με αναπηρία. Το Onlus Lorenzofacciunogoal ιδρύθηκε με αρχικό στόχο να βοηθήσει τον Lorenzo Costantini, ένα 20χρονο αγόρι που πάσχει από οξεία λεμφοβλαστική λευχαιμία και είχε ανάγκη από ειδική φροντίδα στην Αμερική με κόστος 600.000 δολάρια. Στις 14 Ιουλίου 2014, ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου, ξεκίνησε μια εθελοντική και αυθόρμητη συλλογή χρημάτων από την πόλη Lanciano της Ιταλίας για να αγγίξει όχι μόνο την περιοχή Abruzzo και ολόκληρη την Ιταλία, αλλά και το εξωτερικό. Σε μόλις 12 ημέρες, χάρη στη γενναιοδωρία του λαού, ο φιλανθρωπικός οργανισμός καταφέρνει να φτάσει το ποσό που χρειαζόταν για την νοσηλεία στο νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας, επιτρέποντας στον Λορέντζο να μεταβεί στην Αμερική. Αλλά η καλοσύνη και η ανθρωπιά των ανθρώπων είχαν ως αποτέλεσμα να φτάνουν και άλλες αυθόρμητες δωρεές ακόμη και μετά την επίτευξη του αρχικού στόχου, επιτρέποντας στη μη κερδοσκοπική οργάνωση να κάνει περαιτέρω δωρεές. Υποστηρίζουν και τους οικογενειακούς φροντιστές ασθενών που πάρχουν κυρίως από καρκίνο.

Λίγα λόγια για τον εταίρο μας από Ιταλία που φιλοξένησε την τελική συνάντηση του σχεδίου:

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Κοινοπραξία Global Med Care, ιδρύθηκε το 2006 στο Δήμο του Lanciano στο Abruzzo, της Ιταλίας με την πρόθεση να αναπτυχθεί ένα εντελώς καινοτόμο μοντέλο συνεργασίας.  Ιδρύθηκε το 2006 και είναι εγγεγραμμένη στο τμήμα Γ του περιφερειακού μητρώου των κοινωνικών συνεταιρισμών της περιοχής Abruzzo. Η Global Med Care Consortium αντιπροσωπεύει σήμερα μια επιχειρηματική πραγματικότητα που στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της βρίσκεται ο στόχος να προσφέρει στα μέλη και τους χρήστες των υπηρεσιών της Κοινοπραξίας ένα ευρύ και εξειδικευμένο φάσμα υπηρεσιών για ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό σύστημα πρόνοιας.
φάσμα υπηρεσιών για τη σύγχρονη πρόνοια που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες των ασθενέστερων.
Η Global Med Care Consortium, που δραστηριοποιείται στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης στις περιοχές της Κεντρικής Ιταλίας, έχοντας συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, εργάζεται για τον καθορισμό προτύπων ποιότητας που μοιράζεται με σημαντικές ευρωπαϊκές κοινωνικές και επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης στην Ευρώπη.Αρέσει σε %d bloggers: