Στήριξη των παιδιών και των νέων που έχουν αναλάβει σε καθημερινή βάση τη φροντίδα και στήριξη κάποιου μέλους της οικογένειάς τους.

Το ευρωπαϊκό έργο “TOGETHER – A whole Family Approach for Young Carers” υλοποιείται με την υποστήριξη του προγράμματος Erasmus+ και στοχεύει στη στήριξη των παιδιών και των νέων που έχουν αναλάβει σε καθημερινή βάση τη φροντίδα και στήριξη κάποιου μέλους της οικογένειάς τους.

Συχνά, τα παιδιά και τα νεαρά άτομα που φροντίζουν τους γονείς ή άλλα μέλη της οικογένειας, χρειάζονται τα ίδια υποστήριξη αναφορικά με την εξισορρόπηση των δύο ρόλων που επιτελούν, καθότι μπορεί να στερούνται ώρες παιχνιδιού, κοινωνικής επαφής, ή εκπαίδευσης, συγκριτικά με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, λόγω των καθηκόντων που έχουν αναλάβει και σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η ψυχική τους υγεία.

Οι εταίροι του προγράμματος θα υλοποιήσουν μέσα στο επόμενο διάστημα μια σειρά από διαδικτυακά εκπαιδευτικά εργαστήρια, τα οποία θα απευθύνονται σε νεαρά άτομα ηλικίας 13-25 ετών και τις οικογένειές τους, με στόχο την ενημέρωση και υποστήριξή τους, προκειμένου να υπάρξει μια θετική, ολιστική προσέγγιση στο κομμάτι της φροντίδας με τη συμμετοχή όλης της οικογένειας.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και μπορεί να γίνει μέσω email στο euprojects@edra-coop.gr

https://carers.org/downloads/scotland-pdfs/together-a-whole-family-approach-for-young-carers.pdfΑρέσει σε %d bloggers: