Καλή Πρακτική από την Ελλάδα: Πρόγραμμα Life Skills – Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες

Για πέμπτη συνεχή χρονιά το πρόγραμμα «Δεξιότητες Ζωής: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες» προσκαλεί μαθητές και  εκπαιδευτικούς να ανακαλύψουν την έννοια της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στον ομώνυμο διαγωνισμό, διεκδικώντας τα βραβεία του φετινού κύκλου του προγράμματος.

Η συμμετοχή στoν διαγωνισμό δίνει τόσο στους εκπαιδευτικούς όσο και στους μαθητές/σπουδαστές τη δυνατότητα να οραματιστούν και να παρουσιάσουν την ιδέα της δικής τους εικονικής κοινωνικής επιχείρησης, να παρακολουθήσουν επιπλέον εκπαιδεύσεις σε τεχνικές παρουσίασης, και να διεκδικήσουν βραβεία σε δώρο-επιταγές συνολικής αξίας 2,000€, που θα μοιραστούν μαθητές και εκπαιδευτικοί ως εξής:

1ο βραβείο 1100 € = 800 € για τους μαθητές & 300 € για τον εκπαιδευτικό

2ο βραβείο 600 € = 400 € για τους μαθητές & 200 € για τον εκπαιδευτικό

3ο βραβείο 300 € =  200 € για τους μαθητές & 100 € για τον εκπαιδευτικό

Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γενικών Λυκείων, Επαγγελματικών Λυκείων, Επαγγελματικών Σχολών, Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας και Δημοσίων ΙΕΚ.

Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων λήγει την Τετάρτη 28 Απριλίου 2021. Οι καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες προτάσεις θα κληθούν να λάβουν μέρος στον τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού στα τέλη Μαϊου 2021, διεκδικώντας τα βραβεία του διαγωνισμού.

Το πρόγραμμα Life Skills: Αναπτύσσοντας Κοινωνικούς Επιχειρηματίες έχει έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της HSBC, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Tι χρειάζεται να κάνουν οι εκπαιδευτικοί για να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό;

Μετά την υλοποίηση του προγράμματος στις τάξεις από τους ίδιους του εκπαιδευτικούς και τον σχηματισμό των σχετικών ομάδων για την δημιουργία των προτάσεων, οποιαδήποτε ομάδα μαθητών επιθυμεί, μπορεί να καταθέσει την ιδέα της, συμπληρώνοντας και στέλνοντάς μας τη Φόρμα Συμμετοχής στον Διαγωνισμό, με την περιγραφή της κοινωνικής της επιχείρησης, μέχρι την Τετάρτη 28 Απριλίου 2021. Στη συνέχεια οι καλύτερες ιδέες, από άποψη καινοτομίας, δημιουργικότητας και επίτευξης των βασικών στόχων του κοινωνικού επιχειρείν, θα κληθούν να παρουσιάσουν την ιδέα τους στην τελική εκδήλωση του προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τον ερχόμενο Μάιο. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από ειδικούς στην Κοινωνική & Αλληλέγγυα Οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να συμβουλευτείτε το Φυλλάδιο του διαγωνισμού Life Skills ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος www.britishcouncil.gr/life-skills.Αρέσει σε %d bloggers: