Δεξιότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας για νέους φροντιστές ατόμων με χρόνια πάθηση – εικονική εναρκτήρια συνάντηση του SESYCARE στις 18 Δεκεμβρίου 2020

Η εναρκτήρια συνάντηση του έργου Erasmus + SESYCARE πραγματοποιήθηκε στις 18.12.2020. Λόγω της πανδημίας δεν μπορούσαμε να συναντηθούμε από κοντά, αλλά παρ ‘όλα αυτά η διαδικτυακή συνάντηση πήγε πολύ καλά. Ήταν πράγματι πολύ παραγωγική καθώς οι εταίροι του έργου εξέτασαν όλες τις λεπτομέρειες του έργου και σχεδίασαν τα επόμενα βήματα για να εκπληρώσουν όλους τους στόχους του όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά.

Η συνάντηση ξεκίνησε με ένα διαδικτυακό σεμινάριο για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τους νέους φροντιστές.

Αναπτύχθηκε το θέμα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, η ευάλωτη ομάδα των νέων φροντιστών, το πρόγραμμα Erasmus For Young Entrepreneurs και το πρόγραμμα British Council Life Skills, σχετικά με τον τρόπο ανάπτυξης των κοινωνικών επιχειρηματιών. Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση έγινε από τον Ιταλό εταίρο EUROSUD σχετικά με τη συμβολή των εθελοντών στην ανάπτυξη οργανώσεων.

Συνεχίσαμε με δύο παρουσίασεις μελών της κοινοπραξίας του έργου για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τους νεαρούς φροντιστές. Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των οργανισμών. Την παρουσίαση ακολούθησε μια λεπτομερής περιγραφή του έργου – στόχοι, ορόσημα, η μαθησιακή δραστηριότητα στην Ολλανδία και ο αναμενόμενος αντίκτυπος.

Συζητήσαμε το χρονοδιάγραμμα του έργου, τις προθεσμίες και τις κατανεμημένες εργασίες για την παραγωγή των προβλεπόμενων αποτελεσμάτων. Το πρώτο θα είναι ο ιστότοπος SESYCARE (www.sesycare.eu) που θα παρέχει χώρο για δικτύωση, μάθηση και ανταλλαγή καλών πρακτικών για νέους φροντιστές που θέλουν να γίνουν κοινωνικοί επιχειρηματίες. Το δεύτερο πνευματικό προϊόν θα είναι ο οδηγός καλών πρακτικών που θα βοηθήσει τους εργαζομένους της νεολαίας να καταλάβουν πώς να προωθήσουν την κοινωνική επιχειρηματικότητα σε νέους φροντιστές. Θα οργανώσουμε επίσης σχετικά διαδικτυακά σεμινάρια στα ελληνικά και τα αγγλικά και το περιεχόμενο θα μεταφορτωθεί στο YouTube. Τέλος, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής (όπως τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) θα αναφερθούν στον σημαντικό ρόλο των νέων φροντιστών στην βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας στην Ευρώπη.

Στο τέλος της συνάντησης, συζητήσαμε τα σχέδια και τις προτάσεις μας για τη διάδοση του έργου, τη βιωσιμότητά του και, πάνω απ ‘όλα, συμφωνήσαμε για την αποτελεσματική διαχείρισή του μέσω των κατάλληλων εργαλείων
Προσβλέπουμε σε μία εποικοδομητική συνεργασία και πιστεύουμε ότι το πρόγραμμά μας θα συμβάλει στον εξορθολογισμό της κοινωνικής επιχειρηματικότητας των νέων φροντιστών στην Ευρώπη

Το έργο, επί του παρόντος στην πρώτη φάση του, παραδίδεται σε συνεργασία με έντεκα εταίρους, συγκεκριμένα: ΕΠΙΟΝΗ, Άνεμος Ανανέωσης, AKEP, IED, Νεφρολογικό Κέντρο Σαρωνικού και Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (Ελλάδα), Consorzio SGS και EUROSUD (Ιταλία), DFW2W (Ολλανδία), Πανεπιστήμιο Gelisim της Κωνσταντινούπολης (Τουρκία) και τέλος Eurocarers (Βέλγιο).
Κατά τη διάρκεια των επόμενων 23 μηνών, το SESYCARE θα επικεντρωθεί στην παροχή δεξιοτήτων και πληροφοριών σχετικά με ευκαιρίες χρηματοδότησης από την ΕΕ ή την εκπαίδευση για νέους που θέλουν να αναπτύξουν την κοινωνική τους επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο της εναρκτήριας συνάντησης πραγματοποιήθηκαν δύο διαδικτυακά σεμινάρια (ένα στα ελληνικά και ένα στα αγγλικά) για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τους νέους φροντιστές. Και τα δύο είναι διαθέσιμα:

Ευχαριστούμε θερμά το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαικής Ένωσης καθώς και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ.Αρέσει σε %d bloggers: